top of page
Zoeken

Aanrader: je herinneringen vastleggen in een fotoboek

Één van de redenen waarom ik zo graag foto’s maak is omdat je mooie momenten kan vastleggen, en deze zo voor altijd blijven bestaan. Je foto’s digitaal bekijken is leuk, maar oldskool door een fotoboek bladeren brengt toch nét wat meer gevoel en herinneringen naar boven. Daarom zette ik me achter m’n pc en begon met ontwerpen. #saaldigital

Naar aanleiding van een Facebookadvertentie kwam ik terecht bij Saal Digital, een service waar je verschillende soorten fotoproducten kan bestellen (yay voor nuttige adverts!). Gaande van standaard fotoboeken tot wanddecoratie, kaarten, kalenders, gepersonaliseerde cadeaus en meer. Ik was een van de gelukkigen die de mogelijkheid kreeg deel te nemen aan de producttest voor fotoboeken en ging meteen aan de slag met ontwerpen.

First things first: vooraleer je kan beginnen met het samenstellen van je fotoboek moet je de Saal Design Software downloaden. Ik ben minder fan van het verplicht moeten downloaden van dergelijke software, maar wat moet dat moet. En zo erg is dat nu ook weer niet.


Vervolgens kom je op een heel gebruiksvriendelijk platform terecht waar je je keuzes wat betreft afmetingen, papiersoort, cover, aantal pagina’s etc. moet maken. Ik koos voor een fotoboek van 28x19cm, een matte cover en fotopapier en opteerde voor een boek zonder barcode. De moeilijkste keuze van al bleek nog het selecteren van foto’s te zijn. But I made it! Het werd een soort mini portfolio met mijn portret- event- en sportfoto’s.

Gebruiksvriendelijkheid en het ruime aanbod zijn zeker pluspunten, maar ook de levering en kwaliteit kan ik aan dat lijstje toevoegen. Na zo’n vier dagen kreeg ik m’n fotoboek veilig verpakt thuis geleverd. Het is een stevig product van voelbaar goede kwaliteit. De matte binnen- en buitenkant zorgen voor een chique look, maar wat me nog het meest verraste waren de gedrukte beelden. Je merkt totaal geen kwaliteitsverlies en de kleuren komen perfect over hoe ze echt zijn. Héél mooi product dus. Oordeel zelf maar!

Meer weten over Saal Digital? Stuur me gerust een berichtje! #saaldigital


Foto's en tekst: © Leen Van de Sande

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page